Надрукувати
 
Будьте відповідальними споживачами!
 
МКП Хмельницьктеплокомуненерго» забезпечує послугами з централізованого опалення та гарячого водопостачання понад 55 тисяч фізичних осіб та більш як 1,5 тисяч юридичних осіб. Підприємство надає якісну послугу споживачам, працюючи для цього 365 днів на рік, 7 днів на тиждень і 24 годину на добу.
Та не всі споживачі відповідально ставляться до свого обов’язку  - сплачувати за спожите вчасно та в повному обсязі. Станом на 5 лютого заборгованість населення перед МКП «Хмельницьктеплокомуненрго» становить більш як 100 мільйонів гривень.
 
Підприємство змушене застосовувати всі можливі важелі впливу на боржників. Спочатку з боржниками працюють контролери сервісного центру, відвідуючи помешкання боржників, аби дізнатися про причини несплати рахунків і дають попередження про необхідність розрахуватися за спожите. Також боржникам йдуть назустріч і пропонують реструктуризувати заборгованість.
 
Щоб реструктурувати заборгованість потрібно: укласти договір з МКП „Хмельницьктеплокомуненерго”, що передбачає сплату боргу рівними частинами (разом із поточними нарахуваннями) протягом визначеного періоду. Але є умова  - одразу доведеться сплатити 30% від суми всього боргу. Наприклад: якщо Ви боргуєте 10 тисяч гривень, то Ви можете укласти договір для виплати боргу частинами, але 3333 (30%) гривень Вам доведеться сплатити одразу, а вже залишок - 6667 гривень - будете сплачувати рівними частинами протягом визначеного терміну. Якщо термін визначається - рік, то протягом року Вам щомісяця доведеться сплачувати по 555 гривень. Але крім цих 555 гривень Ви обов’язково маєте сплачувати поточні щомісячні нарахування за спожиті послуги протягом цього року.  
 
На сьогодні на підприємстві укладено 256 договорів на реструктуризацію заборгованості на загальну суму понад 2 млн 200 тисяч гривень.
Якщо ж споживач відмовляється від такої можливості й нехтує рахунками надалі, або підписав договір, але ігнорує обовязковими виплатами, то справа передається далів юридично службу підприємства, яка займається вирішенням несплачених рахунків у судовому порядку. Відтак, якщо справи передаються до суду, боржник може потрапити під ряд санкцій: судовий і виконавчий збори, внесення до єдиного реєстру боржників, заборона виїзду за кордон та арешт майна.
 
Не створюйте додаткових витрат - вчасно сплачуйте за отримані послуги!